Otvorena javna rasprava o nacrtu Nacionalne strategije za mlade

Ministarstvo prosvjete je, u saradnji sa Upravom za mlade i sport, radnom grupom koju su činili predstavnici civilnog sektora i institucija, kao i uz podršku UN sistema u Crnoj Gori, pripremilo radnu verziju Nacionalne strategije za mlade.

Nova petogodišnja strategija za mlade, sa akcionim planom 2017-2019. godine, je dokument koji jasno pozicionira mlade u Crnoj Gori, ne samo kao subjekte omladinske politike, već i kao aktere koji su odgovorni za planiranje, realizaciju, monitoring i evaluaciju iste.

Takođe, ovaj strateški okvir holističkim pristupom predviđa međusektorsku i multieresornu saradnju aktera omladinske politike.

U cilju razvijanja ovog dokumenta, smatramo neophodnim da u postupku pripreme Prijedloga, isti javno objavimo, zatražimo primjedbe i sugestije od građana, naučnih, stručnih organizacija, nevladinih i drugih zainteresovanih organizacija i zajednica radi unapređenja teksta strategije za mlade.

Primjedbe i sugestije možete dostaviti Upravi za mlade i sport, ulica Novaka Miloševa broj 28 ili putem e-maila na adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Rok za dostavljanje primjedbi i sugestija je 30 dana od dana objavljivanja (19.08.2016. godine.)

Javne rasprave će biti organizovane sljedećom dinamikom:

  • Prva javna rasprava, Podgorica – multimedijalna sala gradskog parlamenta, Trg nezavisnosti, 25.07.2016. godine, sa početkom u 10.00;
  • Druga javna rasprava, Kotor – Palata Bizanti, Stari grad Kotor, 26.07.2016. godine, sa početkom u 10.00;
  • Treća javna rasprava, Bijelo Polje – Kuća Rista Ratkovića, Ulica Muha Dizdarevića, 27.07.2016. godine. sa početkom u 10.00.

Kontakt osoba za sve informacije Krsto Vukadinović, tel. +382 69 192 843.

Radnu verziju strategije za mlade, obrazac za dostavu mišljenja na strategiju za mlade, kao i okvir za monitoring i evaluaciju strategije za mlade, možete naći ovdje.

Forum MNE vas poziva da se aktivno uključite i svojim sugestijama unaprijedite tekst strategije i time doprinesete da stvaramo bolje uslove za mlade ljude u Crnoj Gori!