Počinje ljetnja škola za mlade „Aktiviraj se - misli zeleno, živi zdravo"

I ove godine, kao i prethodne, Forum MNE realizuje ljetnju školu Aktiviraj se – misli zeleno, živi zdravo! u periodu 4-8. jula 2016. godine, u Etno selu Montenegro, Brezna. Otvaranje ljetnje škole planirano je za 4. jul 2016. godine, u 15h.

Ljetnjoj školi će prisutvovati 25 srednjoškolaca iz: Rožaja, Bijelog Polja, Budve, Ulcinja, Nikšića i Podgorice. Tokom 5 dana trajanja ljetnje škole, učesnici će imati priliku da se,

kroz različite kreativne i interaktivne aktivnosti, upoznaju s konceptima koji se tiču: održivog razvoja i zaštite životne sredine i važnom ulogom koju omladinski aktivizam ima u lokalnoj zajednici kada je u pitanju životna sredina.

Gostujuće predavanje će imati predstavnice Ministarstva održivog razvoja i turizma 6. jula, u 11:30h.

Takođe, imaće priliku da uče o važnosti lične i građanske odgovornosti s ciljem da postanu aktivni građani u svojoj lokalnoj zajednici.

I prošle godine su realizovane dvije ljetnje škole, a ljetnje škole se održavaju u sklopu projekta Mladi za zelenu Crnu Goru, koji Forum MNE, već petu godinu, realizuje uz finansijsku podršku Fonda braće Rokfeler, a u partnerstvu sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, kao i Centrom za stručno obrazovanje.